Aineet ja materiaalit

Tällä sivulla kerromme tarkemmin aineista, joita olemme projektissa käyttäneet. Mukana myös linkkejä valmistajien sivuille, teknisiä tietoja sekä mahdollisia kauppoja mistä tuotteita saa. Teksteissä olemme käyttäneet niitä nimityksiä aineille joita käytämme puhekielessämme, tällä sivulla olemme selventäneet myös niiden oikeat nimet.

Biomassa= oikealta nimeltään TKR-peruspinnoite eli pinnoite joka suojaa kosteudelta, korroosiolta, kulumiselta, syöpymiseltä ja iskuilta. Valmistettu uusiutuvista, kasviöljypohjaisista luonnonvaroista ja on käyttäjällä sekä käytettävään tilaan turvallinen. Käytetään esimerkiksi vedeneristykseen, lattioihin, seiniin, kattoihin elintarviketeollisuuden kaikkiin pintoihin ja moneen muuhun. Sopii siksi myös teatterikäyttöön, kuten styroxin/finnfoamin kovettamiseen, eristämiseen, suoja-aineeksi jne.

www.tkr.fi 

http://www.tkr.fi/esitteet/Teknisettiedotjavarikartta.pdf

http://www.tkr.fi/esitteet/Kayttoohjeperuspinnoite.pdf

Revultex eli RELLU= luonnon lateksi, lateksi, luonnonkumi joka on liuotettu ammoniakkiin. Nestemäinen aine, joka kuivuessaan muuttuu kumimaiseksi. Käytetään teollisuudessa mm. lateksimaskien ja kondomien valmistuksessa. Teatteri ja tarpeiston valmistus käytössä sillä voidaan ottaa muotteja, käyttää liima-aineena, sitä voi valaa ja valmistaa esineitä ja naamioita, käyttää pintakäsittelyaineena, tehdä kaljuja ( kestää useamman käyttökerran), kumi-ominaisuutensa takia myös liukuesteenä. Sopii myös varmasti moneen muuhun, mitä ei ole vielä edes keksitty käyttää. Kuivuttuaan on väriltään kellertävä, tummuu ajan myötä ruskeaksi, sekä menettää elastisuuttaan ja haurastuu. Voidaan värjätä vaikka perus akryylimaaleillä, mutta liika väri vaikuttaa Revultexin ominaisuuksiin kuten elastisuuteen.

Acrystal Prima= kaksikomponentti, vesipohjainen akryylihartsi valamiseen, laminointiin (tarkoitukseen myytävän nylon-maton kanssa) ja pinnoittamiseen, niin sisä- kuin suojattuihin ulkotiloihin.
-Kova iskunkestokyky
- voi värjätä
- sekoitussuhde 1:2,5
- työstö-aika 8-10 min
-muotin avaus 20-100 min.
- lämmönkesto 80 astetta
-palosuojattu
- säilyy oikein varastoituna 24 kk
- myrkytön ja hajuton (?) Näin väittää valmistaja, mutta itse hieman epäilen, mielestäni haisee lievästi, noh myrkylle, varsinkin sekoittaessa komponentteja keskenään.

www.modulor.de

käyttöohjeet ( englanniksi) - http://acrystal.pagesperso-orange.fr/Open%20utilisation/MI%20prima%20uk.pdf

käyttöturvallisuusohjeet- http://netmanner.com/filemanager/productfiled/2558file3Upload.pdf


Paverpol= Kovetusaine, vaaraton, sopii kaikkien mahdollisten materiaalisen kovettamiseen; kangas, paperi, nahka, erilaiset massat. Tarttuu puuhun, keramiikkaan, kiveen ja lasiin. Saatavana kirkkaana, mustana, harmaana ja pronssisena, mutta voidaan värjätä Pavercolor värijauheilla. Kovetetuttuaan kestää myös pakkasta.

www.sinelli.fi


Plastoliini= muovailtavaa massaa, joka koostuu pääosin öljystä, savesta ja vahasta. Mahdollista saada eri kovuisina pehmeästä erittäin kovaan. Käytetään mm. kuvanveistossa esimerkiksi luonnosteluun, tai tehdään malli josta otetaan muotti.

http://www.tempera.fi/index_files/plastoliini.htm

http://www.silcom.fi/fi/Muotoilusavet+/18


Finnfoam ja styrox= finnfoam on suulakepuristettua polystyreeniä ja sitä käytetään mm. routaeristykseen ja erilaisiin lämmöneristyksiin yms. Finnfoam on homehtumaton materiaali ja sopii mainiosti tarpeistonvalmistuskäytössä kuvanveisto materiaaliksi muunmuassa. Finnfoam levyjä on saatavina erikokoisina ja paksuisina. Sitä voi liimata polyuretaanipohjaisilla liimoilla. Myös muutkin liimat käy, kunhan eivät sisällä liuotinaineita.

http://www.finnfoam.fi/

Kuten finnfoam niin styroxkin eli polystyreenimuovi on erilaisiin lämmöneristyksiin käytetty materiaali. Eli toimintaperiaate ja materiaali oikeastaan lähes sama, mutta styrox on huokoisempaa kuin finnfoam. Finnfoam on oikeastaan kiinteämmäksi puristettua styroxia. Styroxia saa myös askartelukäyttöön esim. puolipalloina, palloina yms.  Styroxia voi myös muokata kuumentamalla.

http://hobbypoint.as.wodemedia.fi/styrox

http://www.talotarvike.com/kauppa/product_catalog.php?c=617&show_all=1


Uretaanivaahto= eristevaahto. Eristevaahtoja on erilaisia, mutta me olemme käyttäneet Würthin Wüfoam 70 MEGAMAXIn pistoolivaahtoa. Käytetään kiinnittämiseen, eristämiseen ja tiivistämiseen. Tällä voi liimata styroxia, finnfoamia ja muita polyuretaanilevyjä.

http://www.wurth.fi/site/media/pdf/tuotekuvasto/tuotteet/kemikaalit/07_Kemikaalit.pdf ( sivu 80)

http://www.puuilo.fi/cat/product_details.php?p=3340

Polymeerimassa= polymeeri liima- ja tiivistemassa. Kuten nimi jo kertoo käytetään liimauksessa ja tiivistyksessä. Voi käyttää hyvin erilaisiin materiaaleihin kuten lasiin, muoviin, kiveen, betoniin, rakennus- ja puulevyihin yms.

http://www.wurth.fi/site/media/pdf/tuotekuvasto/tuotteet/kemikaalit/07_Kemikaalit.pdf  (sivu 81 )

Juustonkuorivaha= Vaha josta voidaan muovailla valos, josta otetaan muotti tai valetaan juustonkuorivahavalos esim. kipsimuottiin ja poltetaan juustonkuorivaha pois uunissa, jonka jälkeen muottiin voi valaa esimerkiksi pronssia. Tässä linkki josta saa paremman käsityksen tästä valamisaiheesta; http://fi.wikipedia.org/wiki/Cire_perdue

http://www.kerasil.fi/Juustonkuorivaha-musta

Kotikitti= sementtipohjainen kiinnitys- ja korjausmassa sisä- ja ulkokäyttöön. Teatterikäytössä oiva pintakäsittely materiaali.

http://www.casco.fi/index.php?contentID=124&productID=853&productcatID=119

http://www.smartia.fi/filemanager/productfiled/2182file3Upload.pdf

leijona-levy= huokoinen puusta valmistettu eristyslevy. Saatavana ainakin 4 erilaista.

http://www.suomenkuitulevy.fi/


Kohopasta= Kohopasta on kankaanvärjäyksessä, maalauksessa käytettävää pastaa, jota käytetään tavallisen maalauspastan tavalla, mutta kohopastan kuivuttua se kohotetaan silittämällä tai erittäin varovasti kuumailmapuhaltimella.

http://www.hinnasto.net/product_details.php?p=59

Nunohuovutus=  Villan ja kankaan ( esim. silkkisifongin, harsokankaan tms. ) väliin huovutetaan esimerkiksi kuituja, synteettisestä kankaasta leikattuja paloja, pitsiä. ihan mitä vain.

http://awennstrom.fi/cfk_files/File/nuno_ohjeet.pdf
















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.